Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Агро» № 45, 2020

September 25, 2020

Сільгосппідприємства, які подавали заявки на отримання бюджетних коштів за програмами державної підтримки аграрного сектору, нарешті почали їх отримувати. Водночас бухгалтерів цікавить, чи обкладається така допомога податками (ПДВ, єдиним податком для платників третьої групи, податком на прибуток), як вплине її отримання на статус єдинника четвертої групи, як відобразити такі кошти в бухобліку тощо. У статті цього номера ми докладно розповіли, як оподатковуються та обліковуються отримані бюджетні кошти.
Доволі часто сільгосппідприємства окрім сільгосптехніки придбавають легкові автомобілі, зазвичай для керівника або іншого адмінперсоналу. У консультації ми розглянули процедуру державної реєстрації легковика, особливості та порядок сплати пенсійного збору та транспортного податку. У бухгалтера також нерідко виникає запитання: чи може він включити сплачені під час придбання легковика суми ПДВ до складу податкового кредиту? Відповідаємо: у разі належного підтвердження того, що автомобіль використовується в господарській діяльності, а не для особистих потреб керівника, право на податковий кредит зберігається.
Також у цьому номері ми продовжили висвітлювати тему використання сільськогосподарських земель сільгосппідприємствами. Зокрема, ви дізнаєтеся, які зміни відбулися в порядку укладення договорів суборенди, чи може орендар видати орендну плату за довіреністю (у т. ч. якщо вона оформлена нотаріусом АР Крим), у яких випадках договір оренди може бути розірваний через несплату орендної плати, а також чи можна не платити або відстрочити виплату орендної плати, якщо орендар не має можливості її виплатити через настання форс-мажорних обставин.

«БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на II півріччя 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!