Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Агро» № 32, 2020

July 9, 2020

Сільгоспвиробникам, які є платниками податку на прибуток, повернули особливий річний звітний період, який розпочинається з 1 липня і закінчується 30 червня. Ті підприємства, які бажають скористатися наданим їм правом уже з 1 липня цього року, повинні подати декларацію з податку на прибуток за перше півріччя 2020 року. Проте у платників виникають запитання, пов’язані з переходом на особливий звітний період, зокрема, чи треба повідомляти податковий орган про обрання такого періоду і якщо треба, то яким чином. Відповіді на них ми надамо у статті «БАЛАНС-АГРО» № 32. А про особливості подання декларації за перше півріччя йтиметься у матеріалах наступного випуску журналу.
Більшість сільгосппідприємств отримали ліцензію на право зберігання пального. Проте часто у них виникає необхідність збільшити об’єми пального, що зберігаються на підприємстві, або змінити місце його зберігання. У таких випадках слід або внести зміни до вже отриманої ліцензії, або отримати нову. Що робити суб’єкту господарювання в конкретній ситуації та в який строк, ми розкажемо в нашій консультації.
Продаж посівів – не рідке явище у сільському господарстві. Зазвичай це відбувається, коли змінюється орендар земельної ділянки, на якій уже посіяні сільгоспкультури. Проте бувають ситуації, коли одне підприємство бажає продати посіви на дорощування іншому без передачі права користування землею. Відразу попередимо, це неможливо. Хазяйнувати на землі, тобто вирощувати на ній продукцію, має право тільки та особа, яка належним чином отримала землю в користування і зареєструвала право користування в Єдиному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Які існують варіанти продажу посівів за таких обставин, розглянемо у відповідній статті.
Також із матеріалів цього номера ви дізнаєтеся:
• в яких випадках можна не нараховувати штраф при самостійному виправленні у податковій звітності помилок, пов’язаних із заниженням податкового зобов’язання, у період карантину;
• чи потрібно застосовувати РРО при продажу продукції власного виробництва за готівкові кошти з поля, зі складу тощо;
• чи матимуть фізичні особи пільгу із земельного податку, якщо належна їм земля передається в суборенду платнику єдиного податку четвертої групи;
• чи обов’язково виконувати вимоги Пенсійного фонду щодо подання трудових книжок в електронному вигляді та багато іншого.

«БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на II півріччя 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!