Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Анонс «Баланс-Агро» № 31, 2020

July 3, 2020

Перед початком польових робіт сільгосппідприємства замислюються про забезпечення своїх працівників безплатним харчуванням. Це не тільки підвищує продуктивність праці, але й демонструє турботу підприємства про персонал. Причому зазвичай гаряче харчування привозять прямо на поле. Це особливо важливо під час інтенсивних робіт, зокрема під час збирання врожаю. Адже, як відомо, літній день рік годує.
Завдання бухгалтера в такій ситуації – допомогти керівникові знайти оптимальний варіант організації харчування працівників. При цьому треба взяти до уваги не тільки традиційно бухгалтерські питання (документальне оформлення, облік та оподаткування операцій, пов’язаних із харчуванням), але й питання організаційного характеру. Вибір способу забезпечення харчування працівників сільгосппідприємства має бути економічно обґрунтований. Так, якщо ви плануєте годувати своїх працівників тільки у жнива і не маєте власної їдальні, простіше замовити обіди на стороні (у кафе чи їдальні), адже організація роботи їдальні на підприємстві – тривала і кропітка робота.
На практиці нерідко роботодавці, бажаючи заощадити на податках, надають безплатне харчування за принципом «шведського столу», тобто без персоніфікації осіб, яких годують. Адже в такому разі нібито не виникає об’єкт обкладення ПДФО та військовим збором. Проте цей варіант, на нашу думку, має свої недоліки, які здебільшого криються у недостатньому законодавчому врегулюванні цього питання, що призводить до виникнення спорів під час перевірок і чревате штрафами і донарахуванням податків, судовими розглядами та непродуктивними витратами. Тож у статті «БАЛАНС-АГРО» № 31 ми розповімо про ризики, пов’язані з організацією безплатного харчування для працівників без персоніфікації, і підкажемо, як їх уникнути.
Законом від 16.01.20 р. № 466-IX до Податкового кодексу внесено низку змін щодо оподаткування дивідендів. Але відразу скажемо, що про значні поправки не йдеться. Тож у цьому номері ми розкажемо, що саме змінилося та які зміни відбудуться із 1 січня 2021 року. Також докладно розглянемо порядок оподаткування таких виплат учасникам-нерезидентам – юридичним і фізичним особам.
Цього року ми неодноразово висвітлювали тему масового блокування податкових накладних. Однією із найбільш «популярних» причин блокування є неврахування органом ДПС Таблиці даних платника ПДВ. Причому заповнити і подати Таблицю не складно, а от добитися її врахування податківцями значно важче. В опублікованій у цьому номері консультації юрист надала рекомендації тим платникам, які втратили надію отримати позитивне рішення податківців про врахування Таблиці, і розповіла, які існують ефективні варіанти оскарження рішень органів ДПС про її неврахування.

«БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на II півріччя 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 333-91-40, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!