Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Дозвіл на переміщення пального та документування оренди

July 15, 2019

Вітаємо, шановні колеги!
Цього року набуло чинності багато нововведень, які стосуються пального і мають пряме відношення до аграріїв, а саме – акцизний податок та реєстрація акцизних складів (АС), ліцензування діяльності зі зберігання пального. Та якщо в першому існують винятки, то в другому фактично всі аграрії при зберіганні пального повинні отримати ліцензію.
Але існує ще одне важливе питання, варте уваги: при переміщенні пального власним транспортом, який не є АС пересувними, обов’язково слід подавати заявку до податкової. Таким чином контролюється все пальне, навіть те, що переміщується для власних потреб. Форму заявки на переміщення пального та порядок її заповнення затверджено наказом Мінфіну від 08.05.19 р. № 188, який набув чинності 01.07.19 р. У новому випуску «БАЛАНС-АГРО» ми детально розглянемо питання звітування про переміщення пального, хто та коли повинен подавати заявку.
Також із цього випуску ви дізнаєтесь про:
• оподаткування та бухоблік операцій із фінансового лізингу;
• порядок отримання ІПК;
• зміни при обрахунку винагороди за вислугу років для працівників агропідприємств;
• порядок дій при наданні відпустки з подальшим звільненням;
• відповідь ДФС на запит редакції та наш коментар із питання закупівлі сільгосппродукції в населення.
Правильне документальне оформлення будь-якої операції – необхідна умова безпроблемного обліку та оподаткування. І операції з оренди майна – не виняток. Відсутність документів, що підтверджують факт оренди, може бути розцінена як порушення ст. 9 Закону від 16.07.99 р. № 996-XIV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». Тоді орган ДФС не визнає і витрат, які брали участь у розрахунку оподатковуваного прибутку. Із консультації в новому випуску «БАЛАНС-АГРО» ви дізнаєтесь, які первинні документи слід оформлювати під час орендних відносин, щоб не порушити бухгалтерського та податкового законодавства.

«БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на II півріччя 2019 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 374-86-29, (044) 521-03-95 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!