Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податкова реформа, оренда та відкриття ринку землі...

February 27, 2020

Шановні колеги! Пропонуємо вам ознайомитися зі змістом випуску «БАЛАНС-АГРО» № 11.
Перший номер березня ми присвятили здебільшого новаціям у законодавстві, які вже набули або найближчим часом набудуть чинності.
До вашої уваги – зміни до Податкового кодексу, унесені відомим Законом від 16.01.20 р. № 466-IX (законопроєкт № 1210). На день підписання цього номера до друку закон передано на підпис Президенту. Передбачається, що частина змін набуде чинності після його офіційного опублікування, а деякі норми пізніше – із 01.07.20 р. та з 01.01.21 р. Аби вам легше було розібратися з нововведеннями, ми підготували огляд найбільш вагомих для сільгосппідприємств поправок, які почнуть діяти після офіційного опублікування документа.
Із 16 січня цього року набув чинності Закон від 05.12.19 р. № 340-IX, яким унесено значні корективи до Земельного кодексу та Закону про оренду землі. Зокрема, визначено новий порядок поновлення права користування земельними ділянками в разі закінчення строку дії договору оренди, уточнено порядок використання сільгоспділянки управителем спадщини (коли власник помер, а спадкоємців немає), а також унесено багато інших важливих для власників та користувачів земельних ділянок змін.
Не залишилось поза увагою і питання можливого відкриття ринку землі. Адже скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення не дає спокою аграріям протягом тривалого часу. Так, у лютому у Верховній Раді відбулися чергові слухання цього питання. До законопроєкту, який передбачає скасування мораторію, депутати подали понад 4 000 поправок. Юрист нашого журналу докладно проаналізувала потенційні зміни, адже порівняно з першою редакцією проєкту їх чимало і вони досить серйозні.
У цьому номері ми знову розглянули питання використання пального сільгосппідприємствами. Так, у зв’язку зі змінами в адмініструванні акцизного податку з 1 січня поточного року ми отримуємо безліч запитань на консультаційну лінію щодо того, чи ризикують стати платниками акцизного податку сільгосппідприємства, які використовують власне пальне для надання послуг іншим юридичним чи фізичним особам. Хочемо відразу всіх заспокоїти – така операція не несе жодних податкових ризиків. Аргументи на користь цієї позиції ви знайдете в нашій консультації.

Також номер містить:
• інформацію про те, які зміни відбулися в порядку обліку платників ЄСВ для членів фермерських господарств;
• таблицю-підказку про особливості дисконтування довгострокових заборгованостей.

«БАЛАНС-АГРО» – нічого зайвого, тільки важливе!

Оформіть передплату на видання «БАЛАНС-АГРО» на 2020 року,
будь-яким зручним для вас способом:
· за номерами (056) 370-44-25, (044) 334-62-70, (067) 544-07-31 до редакції;
· написавши на електронну пошту product@balance.ua ;
· на сайті у разділі «Магазин».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!