Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Бухгалтерський облік і оподаткування в сільському господарстві та фермерстві – це спеціальна галузь, що вимагає досвіду й розуміння

October 26, 2021

25–29 вересня 2021 року в м. Одесі в Premier Hotel відбувся 9-й Агрофорум. Його організатори – Всеукраїнський бухгалтерський клуб спільно з редакцією журналу «БАЛАНС-АГРО», UBE і Союзом Автоматизаторів Бізнесу.
Основним завданням Форуму було встановлення ефективних комунікацій під час підготовки бухгалтерської (фінансової) звітності та формування і подання управлінської інформації особам, які приймають рішення.

Річ у тім, що багатьом підприємцям потрібні стрункі таблиці з числами, в яких вони знайдуть важливу для себе інформацію про суми витрат, майбутніх платежів і суми, які можна вилучити з бізнесу на особисті потреби.

У ході форуму обговорювалися різні питання, зокрема:
•    списання насіння, пального, ЗЗР, добрив на вирощування сільгосппродукції;
•    подання відомостей про кінцевих бенефіціарів;
•    організація перевезень вантажів у нових умовах;
•    перевірки Держгеокадастру;
•    перевірки Держпраці та Держспоживслужби;
•    купівля-продаж земель сільгосппризначення;
•    договір оренди землі та договір емфітевзису;
•    вимоги законодавства та рекомендовані умови, законодавчі ініціативи щодо оподаткування сільгосппідприємств – 2021.

Зважаючи на невизначеності та зміни в цих питаннях, що впливають не лише на звітність, але й на діяльність бізнесу загалом, спікери Форуму допомогли бухгалтерам і керівникам розібратися в них, надавши найбільш свіжу інформацію, поради й рекомендації для прийняття рішень.

Також учасники заходу провели круглий стіл з обговорення шляхів розв’язання реальних проблем і розробки пропозицій для меморандуму Форуму. Вони спробували знайти відповідь на запитання, як підвищити цінність бухгалтера і лояльність керівників (іншими словами – що сприятиме довірі бухгалтера), і як розв’язати нове, озвучене Аполлоном Позовим, генеральним директором групи компаній «Баланс», головою ради ВБК, завдання бухгалтера: «Активно керувати відносинами і ресурсами для захисту фінансових і нефінансових активів компанії, її репутації і вартості».
Крім того, у ході свого виступу Аполлон Позов подякував клієнтам, співробітникам і партнерам за співпрацю з «Балансом» і на честь 30-річчя компанії запросив на святкову вечерю.

Новини за темою:
Круглий стіл на 9-му агрофорумі: обмінюємось досвідом та розв’язуємо проблеми спільними зусиллями.
Як долучитися до Круглих столів з виданнями Балансу та Uteka.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!