Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Уточнюється порядок обрання сільських та міських голів

September 23, 2016

Прийнято за основу законопроект № 4110 "Про внесення змін до деяких законів України стосовно набуття повноважень сільських, селищних, міських голів".
Проектом пропонується внесення змін до статті 42, 46 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», згідно з якими оголошення сільською, селищною, міською виборчою комісією на пленарному засіданні ради рішення про обрання сільського, селищного, міського голови мають відбутися після реєстрації цієї комісією особи, обраної головою.
У разі нереєстрації зазначених посадових осіб відповідною територіальною виборчою комісією на час проведення першої сесії - рада обирає тимчасову президію з числа депутатів ради в кількості 3 - 5 осіб. Члени тимчасової президії почергово головують на пленарних засіданнях ради до обрання секретаря ради. З часу обрання секретаря ради він головує на пленарних засіданнях ради.
Законопроектом також вносяться зміни в частині третій статті 89 Закону «Про місцеві вибори», згідно з якими відповідна територіальна виборча комісія приймає рішення про проведення реєстрації новообраного сільського, селищного, міського голови, а в разі бездіяльності з цього питання зазначеної комісії - передбачається прийняття такого рішення ЦВК .

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Utochnyaetsya-poryadok-izbraniya-selskix-i-gorodskix-golov

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!