Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Удосконалено умови застосування заходів впливу до банків

September 6, 2017

Зокрема, установлено виняток в умовах запровадження Нацбанком особливого режиму контролю за діяльністю банку та призначення куратора щодо банку, якому надано кредит для підтримки ліквідності. Так, відтепер підставою для запровадження особливого режиму контролю за діяльністю банку та призначення куратора не слугуватиме факт отримання банком від Нацбанку кредиту для підтримки ліквідності  за стандартними інструментами регулювання ліквідності банківської системи або наявності у банку такого кредиту.
Також запроваджено рівні умови нарахування штрафів за порушення банками вимог законодавства з питань фінансового моніторингу. Якщо раніше такі штрафи нараховувалися у відсотковому значенні від розміру зареєстрованого статутного капіталу банку, то відтепер вони будуть визначатися у межах установленого граничного розміру за відповідний вид порушення вимог законодавства з питань фінансового моніторингу.

Постанова Правління НБУ від 31.08.17 р. № 84 набула чинності з 06.09.17 р. (Офійне інтернет-представництво НБУ від 05.09.17 р.).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!