Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Умови реєстрації договорів про спільну діяльність

October 25, 2017

Договори про спільну діяльність на території України без створення юридичних осіб повинні перебувати на обліку в контролюючих органах.
Взяття на облік договору здійснюється шляхом додаткового взяття на облік учасника договору про спільну діяльність як платника податків – відповідального за утримання й унесення податків до бюджету під час виконання договору.
Підставою для взяття на облік договору про спільну діяльність є прийняття контролюючим органом рішення про реєстрацію його платником ПДВ.
Для взяття на облік уповноважена особа подає до фіскального органу за своїм основним місцем обліку одночасно з реєстраційною заявою платника ПДВ заяву за формою № 1-ОПП і копію договору (контракту) про спільну діяльність.
Тобто договори про спільну діяльність між юридичними особами та/або фізичними особами – підприємцями обліковуються в фіскальних органах за умови, якщо на такі договори поширюються особливості податкового обліку та оподаткування діяльності за такими договорами, визначені ПК, і уповноважена особа за такими договорами зареєстрована платником ПДВ.

ДФС у Запорізькій області.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!