Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Умови та правила здійснення РСО у сфері архітектурної діяльності

June 11, 2014

Затверджено Порядок реєстрації саморегулівних організацій у сфері архітектурної діяльності.

Цим Порядком визначається процедура реєстрації саморегулівних організацій (далі – РСО) у сфері архітектурної діяльності і внесення відомостей про них до державного реєстру саморегулівних організацій у сфері архітектурної діяльності.

РСО здійснюється Мінрегіоном на безоплатній основі шляхом прийняття наказу Мінрегіону про РСО та внесення відповідних відомостей про неї до реєстру.

Неприбуткові добровільні об`єднання фізичних та юридичних осіб за відповідним напрямом підприємницької чи професійної діяльності набувають статусу саморегулівних організацій з дня їх реєстрації і внесення відомостей про них у реєстр.

Мінрегіон здійснює реєстрацію однієї саморегулівної організації за відповідним напрямом підприємницької чи професійної діяльності.

Об`єднання можуть бути зареєстровані Мінрегіоном як саморегулівні організації, якщо вони відповідають таким критеріям:

- утворені і діють на засадах самоврядування;

- установчі документи містять фіксоване членство;

- об`єднують у своєму складі не менше 25 % від загальної кількості фахівців, які отримали кваліфікаційний сертифікат за відповідним напрямом професійної атестації, проведеної у порядку, визначеному постановою Кабміну "Деякі питання професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов`язаних із створенням об`єктів архітектури" (для об`єднань фізосіб), або не менше 700 юросіб, з яких понад 55 % - будівельні підприємства, що мають відповідну ліцензію (для об`єднання юросіб);

- мають відокремлені підрозділи в усіх регіонах України;

- визначили правила і стандарти підприємницької чи професійної діяльності, а також механізми контролю за їх дотриманням;

- мають досвід роботи за напрямом підприємницької чи професійної діяльності, за яким передбачається здійснювати саморегулювання, не менше 2-х років.

Наказ Мінрегіону від 13.05.14 р. № 137 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 13.06.14 р. № 45.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!