Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи сплачувати податок на доходи, якщо пробачили борг фізособі

November 11, 2016

ГУ ДФС у Харківській області повідомляє, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо у вигляді основної суми боргу (кредиту), прощеного (анульованого) кредитором до закінчення строку позовної давності, у разі якщо його сума перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року.
Кредитор зобов’язаний повідомити боржника шляхом направлення рекомендованого листа з повідомленням про вручення або шляхом укладення відповідного договору, або надання повідомлення боржнику під підпис особисто та включити суму прощеного (анульованого) боргу до податкового розрахунку за формою 1ДФ, за підсумками звітного періоду, у якому такий борг було прощено.
Боржник самостійно сплачує податок з таких  доходів та відображає їх у річній податковій декларації. У разі неповідомлення кредитором боржника про прощення (анулювання) боргу у порядку, визначеному пп.»д» пп.164.2.17 ПКУ, такий кредитор зобов’язаний виконати всі обов’язки податкового агента щодо зазначених доходів.

Источник: https://uteka.ua/ua/publication/Uplachivat-li-nalog-na-doxody-esli-prostili-dolg-fizlicu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!