Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу

July 4, 2016

1. Замість Держфінінспекції починає роботу Госаудитслужба
Урядом прийнято розпорядження, що дозволяє Державній аудиторській службі виконувати функції і повноваження Державної фінансової інспекції, яка припиняє свою діяльність. Основним завданням Госаудітслужби стане здійснення державного фінансового аудиту. У Мінфіні відзначають, що мета такої реорганізації - перейти від функцій контролю до аудиту, переорієнтація інспектування на значні фінансові порушення, проведення ревізій виключно на основі ризиків.

2. Держпідприємствами керуватимуть незалежні директори
Вступив в силу Закон № 1405-VІІІ, який реформує систему корпоративного управління в держкомпаніях відповідно до стандартів ОЕСР - встановлює вимоги щодо створення та організації діяльності наглядових рад в державних і комунальних унітарних держпідприємствах. Посадові особи державних органів (керівники міністерств) повинні бути відсторонені від управління держкомпаніями. Річна (в т.ч. консолідована) звітність держкомпаній підлягає обов'язковому незалежному аудиту.

3. Знижено ставку портових зборів для транзитних вантажів
Кабмін прийняв рішення про введення на постійній основі 50 % знижки на ставку портових зборів (крім адміністративного) для транзитних вантажів, що проходять через українські морські порти. Очікується, що це буде сприяти транзитної привабливості України, завантаженні портових потужностей, які зараз мають значні резерви.

4. Діє порядок прийому електронних документів на отримання будівельної ліцензії
29 червня набув чинності наказ Мінірегіона № 132 про затвердження Порядку функціонування електронної системи здійснення ліцензування госпдіяльності з будівництва об'єктів IV і V категорій складності. Електронні документи на отримання ліцензії подаються шляхом заповнення шаблонів і/або у вигляді файлів, підписаних ЕЦП. Держателем системи є Держархбудінспекція. Визначено порядок реєстрації результату розгляду електронних документів на отримання ліцензії.

5. Пропонується ввести «сміттєвий податок» для виробників
Зареєстровано законопроект № 4836, яким пропонується встановити новий податок - на виробництво і імпорт упаковки і товарів в упаковці. Ставки податку будуть залежати від виду матеріалу, з якого виготовлена ​​упаковка. Зібрані податки будуть спрямовані на утилізацію відходів за ставкою 80 грн/т (зараз 4 грн/т). При цьому виробникові надають вибір - платити за утилізацію пакувальних матеріалів або знищувати відходи самостійно.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://jurliga.ligazakon.ua/.

Джерело: .

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!