Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Табу для юрособи на спрощеній системі оподаткування

June 30, 2016

Застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку встановлені главою 1 розділу XIV "Спеціальні податкові режими" ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ  (далі - ПКУ).
Нагадаємо, що спрощена система оподаткування, обліку та звітності - особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ст. 297 ПКУ, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених главою 1 розділу XIV ПКУ, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності (п. 291.2 ст. 291 ПКУ).
Юридична особа чи фізична особа - підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному главою 1 розділу XIV ПКУ.
Слід зазначити, що п. 291.5 ст. 291 ПКУ визначені види діяльності, при здійсненні яких юридичні особи не можуть бути платниками єдиного податку третьої групи.
Зокрема, не можуть бути платниками єдиного податку третьої суб'єкти господарювання (юридичні особи), які здійснюють видобуток, реалізацію корисних копалин, крім реалізації корисних копалин місцевого значення (пп. 5 пп. 291.5.1 п. 291.5 ст. 291 Кодексу).
Тобто юридична особа, яка здійснює видобуток корисних копалин (незалежно від їх приналежності до загальнодержавного або місцевого значення), не може бути платником єдиного податку третьої групи.

Відділ організації роботи
Головного управління ДФС у Тернопільській області 

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Tabu-dlya-yurlica-na-uproshhennoj-sisteme-nalogooblozheniya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!