Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відомості з Держреєстру фізосіб - платників податків можна отримати в електронному вигляді

September 7, 2016

На офіційному порталі ДФС діє електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису».
Для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді фізичній особі потрібно отримати посилений сертифікат відкритого ключа електронного цифрового підпису (ЕЦП).
Для цього на офіційному веб-порталі Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (АЦСК ІДД) (acskidd.gov.ua) необхідно ознайомитись з порядком отримання послуг ЕЦП, підготувати всі необхідні документи та звернутися до будь-якого представництва АЦСК ІДД за вказаною на офіційному інформаційному ресурсі адресою.
За допомогою «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності», яке розміщене на офіційному веб-порталі ДФС та є загальнодоступним для використання, фізична особа може сформувати Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді.
На офіційному веб-порталі ДФС розміщено Порядок формування Запиту з використанням ЕЦП та отримання відповіді на Запит з ДФС.
Запит має підписуватися ЕЦП з одночасним застосовуванням посиленого сертифікату, після чого надсилатися до ДФС на єдину електронну адресу подання звітності (zvit@sta.gov.ua).
Після обробки Запиту на електронну адресу фізичної особи – платника податків направляється файл-відповідь, який містить відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.
При цьому договір про визнання електронних документів з контролюючим органом фізичній особі укладати не потрібно.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Svedeniya-iz-Gosreestra-fizlic---platelshhikov-nalogov-mozhno-poluchit-v-elektronnom-vide.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!