Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Складаємо заяву на розстрочення, відстрочення грошових зобов`язань чи податкового боргу

July 12, 2017

Затверджено:
– форму Реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу;
– Порядок ведення реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу.
Порядок визначає процедуру внесення інформації до Реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу (далі – Реєстр заяв), систему обліку інформації про заяви та інші документи, пов'язані з наданням розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу, та механізм ведення такого Реєстру заяв.
Занесення даних до Реєстру заяв забезпечується контролюючим органом, у якому обліковуються грошові зобов'язання чи податковий борг платника податків або до якого подано заяву про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу (далі – заява).
Операційний день для отримання заяв дорівнює робочому часу робочого дня контролюючого органу.
Інформація про заяви, отримані протягом операційного дня, що підтверджується відміткою контролюючого органу, вноситься до Реєстру заяв протягом операційного дня їх отримання у хронологічному порядку їх надходження.
У разі надходження заяви до контролюючого органу після завершення операційного дня інформація про таку заяву вноситься до Реєстру заяв протягом наступного операційного дня.
Контролюючі органи забезпечують своєчасне внесення інформації до Реєстру заяв протягом двох робочих днів із дня прийняття або отримання рішення про розстрочення, відстрочення грошових зобов'язань чи податкового боргу та/або укладення відповідного договору з платником податків. Інформація, що вноситься до Реєстру заяв, відображається датою, зазначеною у відповідному документі.
Реєстр заяв розміщується на офіційному веб-порталі ДФС та ведеться у відкритому доступі.
Інформація у Реєстрі заяв оновлюється щодня в міру надходження.

Наказ Мінфіну від 30.05.17 р. № 540 набуде чинності з дня опублікування.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!