Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Підготовлено зміни до декларації з ПДВ

March 29, 2016

На офіційному сайті ДФС оприлюднено проект наказу Міністерства фінансів України “Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України”.
Проект наказу Міністерства фінансів України “Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України” (далі – проект наказу) розроблений у зв’язку із необхідністю врегулювання проблемних питань, які виникли в ході застосування платниками ПДВ окремих положень нормативно-правових актів, виданих Міністерством фінансів.
Зокрема проектом наказу передбачається внесення змін до форм податкової звітності з податку на додану вартість (до деяких додатків до податкової декларації з податку на додану вартість), затверджених наказом Мінфіну від 28.01.16 р. № 21, з метою їх спрощення.
Так, до форми податкової декларації з ПДВ плануються наступні зміни:
1) у назві графи 2 таблиці додатка 2 до податкової декларації з ПДВ слова «платник податку – покупець» замінити словом «постачальник».
2) рядки «300000000000» та «500000000000» таблиці 1 та рядок «усього за основною ставкою та ставкою 7%» таблиці 2 додатка 5 до податкової декларації з ПДВ виключити.
3) примітку «*» додатка 9 до податкової декларації з ПДВ викласти в такій редакції:
«* Дванадцять попередніх послідовних звітних (податкових) періодів сукупно. Для новоствореного платника – звітний податковий період.».
4) у Додатку 10 до податкової декларації з ПДВ:
- у рядку 11.1 таблиці 2 слово та цифру «таблиці 1» замінити словом та цифрою «таблиці 2»;
- у рядку 11.1 таблиці 3 слово та цифру «таблиці 1» замінити словом та цифрою «таблиці 3».

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Podgotovleny-izmeneniya-v-deklaraciyu-po-NDS.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!