Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Переміщення товарів через митний кордон України з використанням книжки МДП "iCarnet" не передбачено

November 25, 2014

Книжка МДП використовується замість митної декларації для декларування товарів, що не є підакцизними, у митний режим транзиту та є заходом гарантування доставки товарів (крім алкогольних напоїв та тютюнових виробів) за умови, що товари під час перевезення перетинають митний кордон України, а їх перевезення на всьому маршруті або на його частині здійснюється автомобільним транспортом.

Від 10.09.04 р. книжка МДП "iCarnet" використовується для перевезення товарів під митним контролем та управлінням між двома митними органами, розташованими в межах митної території України, тобто книжка МДП "iCarnet" є засобом гарантування сплати митних платежів під час вказаного перевезення, але переміщення товарів через митний кордон України з використанням книжки МДП "iCarnet" не передбачено.

Таким чином, до моменту нормативно-правового врегулювання використання та оформлення книжки МДП "iCarnet" в якості документа контролю за переміщенням товарів не здійснюється. У той же час при декларуванні товарів у відповідний митний режим з використанням митної декларації книжка МДП "iCarnet" є заходом гарантування доставки товарів до митниці призначення.

Лист ДФС від 20.11.14 р. № 11219/7/99-99-24-01-04-17.

 

Новини за темою:

З 1 жовтня запроваджено книжки iCarnet

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!