Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо відновлення пенсійних виплат для працюючих пенсіонерів в повному обсязі

June 13, 2016

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав законопроект щодо відновлення пенсійних виплат для працюючих пенсіонерів в повному обсязі.
Члени Комітету розглянули проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо відновлення повного обсягу пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів) № 4325.
Законопроектом пропонується внести зміни до Законів "Про пенсійне забезпечення", "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та "Про наукову і науково-технічну діяльність", якими передбачено, що виплата пенсії працюючим пенсіонерам на підприємствах, в установах і організаціях, крім державних органів, здійснюється у повному розмірі.
Під час обговорення зазначалося, що у разі ухвалення Верховною Радою даного законопроекту, з чинного законодавства буде виключена тимчасова на 2016 рік норма, яка обмежує виплати пенсій, призначених за віком, по інвалідності, на пільгових умовах та як чорнобильцям й науковцям.
Зазначене забезпечить для працюючих пенсіонерів отримання пенсійних виплат в повному обсязі і не застосовувати до них обмежувальні заходи.
Такі зміни зможуть гарантувати підвищення рівня життя для пенсіонерів та забезпечать доступ громадян до їх законних прав.
Комітет за результатами рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-vosstanovleniya-pensionnyx-vyplat-dlya-rabotayushhix-pensionerov-v-polnom-obeme-2.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!