Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Парламент України ухвалив закон про капіталізацію банків

December 25, 2015

Верховна Рада ухвалила закон про капіталізацію та реструктуризацію банків, яким передбачається пом'якшення вимог до банків через девальвацію гривні.

Відповідний закон "Про внесення змін до закону "Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків" (№ 2449-д) у четвер 24 грудня підтримали 239 народних депутатів.

Як повідомила прес-служба НБУ, центробанк вітає ухвалення закону.

"Цей законопроект є одним із заходів, передбачених Комплексною програмою розвитку фінансового сектору до 2020 року, схваленою навесні цього року. Він є структурно важливим, адже його дія спрямована насамперед на стабілізацію роботи банківської системи України та посилення захисту прав інших кредиторів банків. У подальшому законопроект дасть змогу мінімізувати вплив складної економічної ситуації на діяльність банків і пов’язаних з цим негативних явищ, спричинених девальвацією національної валюти та втратою довіри з боку вкладників", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, законопроект про капіталізацію і реструктуризацію банків надає право Національному банку не відносити банк до категорії проблемних і неплатоспроможних, у випадку якщо зменшення розміру регулятивного капіталу, значення нормативу адекватності регулятивного капіталу, нормативів поточної і короткострокової ліквідності, збільшення обсягу негативно класифікованих активів банку, за якими слід оцінювати ризик і формувати резерви згідно з нормативно-правовими актами Національного банку України, зумовлене девальвацією курсу гривні або формуванням резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Parlament-Ukraini-uxvaliv-zakon-pro-kapitalizaciyu-bankiv-12346

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!