Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Щодо мінімальних гарантій в оплаті праці

July 25, 2016

Верховна Рада зареєструвала законопроект № 4900 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збільшення мінімальної заробітної плати на рівень, який відповідає фактичному прожитковому мінімуму для працездатних осіб».
Пропонується, щоб розмір мінімальної заробітної плати, який встановлюється і переглядається відповідно до статей 9 і 10 Закону про оплату праці, перевищував фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб в розумінні статті 5 Закону про прожитковий мінімум.
Відповідно пропонується внести зміни до порядку встановлення та затвердження  прожиткового мінімуму (ст. 4 Закону про прожитковий мінімум). А саме встановити, що розмір прожиткового мінімуму встановлюється відповідно до затверджених КМУ наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг у середніх цінах за даними Держстату та з урахуванням прогнозованого рівня інфляції на плановий період. Розмір прожиткового мінімуму не може бути встановлений на рівні нижчому ніж фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
У разі перевищення фактичного рівня інфляції над плановим більше ніж на 3% Кабмін протягом 15 днів повинен ініціювати перед ВРУ внесення змін до Держбюджету на відповідний рік щодо підвищення розміру:
- прожиткового мінімуму з урахуванням прогнозного рівня інфляції до кінця бюджетного року з метою забезпечення його коригування залежно від зростання цін;
- мінімальної зарплати з урахуванням прогнозного рівня інфляції до кінця бюджетного року з метою забезпечення його адекватного зростання.
У разі його прийняття, Закон набере чинності з 1 січня 2017 року.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otnositelno-minimalnyx-garantij-v-oplate-truda

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!