Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості оподаткування страховика

March 9, 2017

Конкретизовано порядок визначення об’єкта оподаткування страховика та передбачено, що страхові платежі, страхові внески, страхові премії за договорами перестрахування до об’єкта оподаткування, до якого застосовується ставка, визначена відповідно до пп. 136.2.1 і 136.2.2 ПК, не включаються.
Різниці, які передбачені для коригування фінрезультату до оподаткування страховика, визначені пп. 141.1.3 та 141.1.4 ПК, викладено в новій редакції.
Фінрезультат до оподаткування страховика збільшується:
– на додатну різницю між приростом (убутком) сформованих у відповідному звітному періоді відповідно до НП(С)БО та/або МСФЗ страховими резервами (технічними, математичними, належних виплат страхових сум та іншими, формування яких передбачене законодавством у сфері страхування, крім тих, що не впливають на формування фінрезультату до оподаткування страховика) (за вирахуванням частки участі перестраховика в страхових резервах) та приростом (убутком) відповідних резервів, розрахованих за методикою, визначеною уповноваженим органом, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінпослуг, за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику (за вирахуванням частки участі перестраховика в страхових резервах).
Фінрезультат до оподаткування страховика зменшується:
– на від’ємну різницю між приростом (убутком) сформованих у відповідному звітному періоді відповідно до НП(С)БО та/або МСФЗ страховими резервами (технічними, математичними, належних виплат страхових сум та іншими, формування яких передбачено законодавством у сфері страхування, крім тих, які не впливають на формування фінрезультату до оподаткування страховика) (за вирахуванням частки участі перестраховика в страхових резервах) та приростом (убутком) відповідних резервів, розрахованих за методикою, визначеною уповноваженим органом, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінпослуг, за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінполітику (за вирахуванням частки участі перестраховика у страхових резервах).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Osobennosti-nalogooblozheniya-straxovshhika-1.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!