Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості коригування фінрезультату на суму списаних зобов`язань з ПДВ

November 28, 2016

ГФС в листі від 18.11.2016 № 24924/6/99-99-15-02-02-15 розглянув питання щодо коригування фінрезультату до оподаткування на суму списаних податкових зобов'язань з ПДВ.
Розділом III ПКУ не передбачено коригування фінансового результату до оподаткування на різниці, що виникають за операціями визнання податкових зобов'язань з ПДВ. Такі операції відображаються при формуванні фінансового результату до оподаткування згідно з правилами бухгалтерського обліку.
Однак положеннями п. 139.2 ПКУ визначено порядок коригування фінансового результату на різниці, що виникають при формуванні резерву сумнівних боргів, а саме:
   на суму витрат на формування резерву сумнівних боргів згідно з національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності;
   на суму витрат від списання дебіторської заборгованості, яка не відповідає ознакам, визначеним пп. 14.1.11 ПКУ, понад суми резерву сумнівних боргів.
Фінансовий результат до оподаткування зменшується на суму коригування (зменшення) резерву сумнівних боргів, на яку збільшився фінансовий результат до оподаткування згідно з національним положенням (стандартам) бухгалтерського обліку або міжнародними стандартами фінансової звітності.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Osobennosti-korrektirovki-finrezultata-na-summu-spisannyx-obyazatelstv-po-NDS

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!