Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Матдопомога окремим категоріям студентів оподатковується ПДФО

September 7, 2016

ДФС у листі від 25.08.16 р. № 18440/6/99-99-13-02-03-15 розглянула особливості оподаткування суми щомісячної матеріальної допомоги, що виплачується окремим категоріям студентів.
Мається на увазі допомога, що надається згідно з пп. 1 п. 24 Порядку призначення та виплаті стипендій, затвердженого постановою КМУ від 12.07.2004 р. № 882.
Нагадаємо, відповідна допомога надається учням, студентам і курсантам внз, які навчалися за державним замовленням і перебувають в академічній відпустці за медпоказаннями відповідно до наказу керівника навчального закладу, в межах коштів, передбачених для виплати стипендій, щомісяця у розмірі 50% мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії відповідного типу навчального закладу.
Якщо вищезазначеними особами є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, та ті, які  в  період навчання у віці від 18 до 23 років залишились без батьків, така допомога виплачується у розмірі соціальної стипендії, яку вони  отримували до початку академічної  відпустки за медпоказаннями.
Сума доходу у вигляді допомоги, яка нараховується (виплачується) окремим категоріям студентів, визначених п.п. 1 п. 24 Порядку, включається до складу їх загального місячного (річного) оподатковуваного доходу як інші доходи та оподатковується ПДФО на загальних підставах. У ф. № 1ДФ відображається за ознакою доходу «127».

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Matpomoshh-otdelnym-kategoriyam-studentov-oblagaetsya-NDFL.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!