Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Матеріальна допомога у формі № 1ДФ

May 27, 2013

На підприємстві відпускникам виплачується матеріальна допомога на оздоровлення. Також працівникам надають допомогу в разі їх хвороби або за сімейними обставинами, а деяким – при виході на пенсію. Покажемо, як відобразити різні види допомоги у формі № 1ДФ. 
На практиці буває важко визначити, з якою саме ознакою доходу відображати у формі № 1ДФ той або інший вид допомоги. Адже в нормативних документах фігурує не менше 8 видів різної допомоги працівникам, і в усіх різні правила оподаткування. 
Для того щоб правильно відобразити у формі № 1ДФ суму виплаченої допомоги, її заздалегідь потрібно правильно класифікувати, тобто визначити, є ця допомога такою, що обкладається ПДФО, чи ні. При цьому межа між деякими видами допомоги досить умовна. Тому щоб правильно відобразити в обліку виплати, слід брати до уваги, зокрема, мету надання допомоги, наявність умови про її надання в колективному (трудовому договорі) та інші обставини.

У «БАЛАНС» № 43 від 30.05.13 р. для наочності подано в таблиці-підказці видидопомоги та їх коди, у якій також додатково зазначено і порядок обкладення допомоги ПДФО та ЄСВ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!