Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ліквідація діяльності: довідку про відсутність заборгованості з ЄСВ брати у Міндоходів, а з інших страхових внесків – у ПФУ

November 15, 2013

Пенсійний фонд роз’яснив, що згідно із Порядком обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженим наказом Міндоходів від 09.09.13 р. № 458, після проведення позапланової документальної перевірки та здійснення платником остаточних розрахунків органи Міндоходів надають такому платнику  довідку про відсутність заборгованості із сплати ЄСВ.
Крім того, суб’єктам господарювання, які бажають ліквідувати підприємство свою юридичну особу чи підприємницьку діяльність фізичної особи – підприємця, необхідно підтвердити відсутність й іншої заборгованості по соціальних платежах, зокрема, зі сплати страхових коштів до Пенсійного фонду України і фондів соціального страхування.
Тому за Довідкою про відсутність заборгованості із сплати страхових коштів до Пенсійного фонду України і фондів соціального страхування слід звертатися до органів ПФУ.

За матеріалами офіційного сайту ПФУ.

Чи все ви знаєте про правові й облікові нюанси ліквідації підприємства і фізособи-підприємця?

Практичне керівництво № 21 «Підприємства та підприємці: створення, реорганізація, ліквідація» допоможе розібратися у порядку здійснення ліквідації підприємств за рішенням власників і при банкрутстві та врахувати нюанси відображення в обліку операцій на етапі ліквідації. Із нього ви також дізнаєтесь як здійснюється припинення діяльності фізосіб-підприємців.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!