Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ліквідаційна звітність для підприємця після внесення запису про припинення діяльності до ЄДР

October 24, 2017

Фізособи (які перебували на загальній системі), щодо яких починаючи з 01.01.17 р. до Єдиного державного реєстру юросіб, фізосіб – підприємців (далі - ФОП) та громадських формувань (далі – ЄДР) унесено запис про припинення підприємницької діяльності ФОП, подають ліквідаційні податкові декларації про майновий стан і доходи щодо отриманих доходів на загальній системі оподаткування востаннє за звітний період із дня, що настає за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду, до останнього дня календарного місяця, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів із дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.
Нормами ПК не передбачене подання ліквідаційної звітності для фізосіб, які перебували на спрощеній системі оподаткування.
Фізособи (які перебували на спрощеній системі оподаткування), щодо яких починаючи з 01.01.17 р. до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності ФОП, подають податкові декларації платника єдиного податку – ФОП востаннє за податковий (звітний) квартал, у якому проведено держреєстрацію припинення підприємницької діяльності, із наростаючим підсумком із початку року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.
Слід зазначити, що ліквідаційна податкова декларація про майновий стан і доходи та остання податкова декларація платника єдиного податку – ФОП подається за вибором платника податків в один із таких способів:
а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;
б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

ДФС у Тернопільській області.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!