Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ліцензія на роздрібну торгівлю алкоголем: коли вносимо зміни у додаток

March 22, 2017

Відповідно до ч. 13 ст. 15 Закону від 19.12.95 р. № 481-95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (далі – Закон № 481) роздрібна торгівля, зокрема, алкогольними напоями (крім столових вин) може здійснюватися суб’єктом господарювання (далі – СГ) усіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.
Згідно із ч. 25 ст. 15 Закону № 481 у додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями зазначається адреса місця торгівлі і вказуються перелік електронних контрольно-касових апаратів/книг обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери КОРО, які знаходяться у місці торгівлі.
При зміні відомостей, зазначених у виданій СГ ліцензії (за винятком змін, пов’язаних із реорганізацією СГ), орган, який видав ліцензію, на підставі заяви протягом трьох робочих днів видає СГ ліцензію з урахуванням змін.
Законом № 481 не встановлено окремих вимог до заяви та пакету документів, які подаються для внесення змін щодо реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), через які здійснюється реалізація алкогольних напоїв, зазначених у додатку до ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.
Тому для внесення змін у додаток до ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями щодо РРО (КОРО) необхідно подати заяву довільної форми із зазначенням адреси місця торгівлі, переліку РРО (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі та інформації про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери посвідчень РРО (КОРО), які знаходяться у місці торгівлі, дату початку їх обліку в органах ДФС, а також документи, які потребують внесення змін (ліцензія з додатком).
Орган ліцензування на підставі такої заяви протягом трьох робочих днів видає переоформлену ліцензію з урахуванням змін (якщо в результаті внесення таких змін у СГ кількість РРО (КОРО) залишається незмінною або зменшується).
Якщо в результаті внесення змін у СГ передбачено збільшення кількості РРО (КОРО), то додатково необхідно внести плату за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями в розмірі, передбаченому ст. 15 Закону № 481.
Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями справляється щоквартально рівними частками.
При цьому відповідно до абзацу сьомого ч. 2 ст. 17 Закону № 481 при роздрібній торгівлі алкогольними напоями через РРО (КОРО), не зазначені у ліцензії, до СГ застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 200 % вартості реалізованої через такі РРО (КОРО) продукції, але не менше 10 000 грн.

Джерело: https://uteka.ua/publication/Kogda-vnosim-izmeneniya-v-prilozhenie-k-licenzii-na-roznichnuyu-torgovlyu-alkogolya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!