Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особи, які здійснюють незалежну профдіяльність, повинні звітувати за 2016 рік не пізніше 3 травня 2017 року

February 1, 2017

ГУ ДФС у Львівській області нагадує, що незалежна професійна діяльність – участь фізичної особи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, приватних виконавців, адвокатів, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою - підприємцем та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб.
Фізична особа, яка провадить незалежну професійну діяльність, вважається самозайнятою особою за умови, що вона не є працівником в межах підприємницької діяльності чи незалежної професійної діяльності.
Особи, які мають намір провадити незалежну професійну діяльність, підлягають взяттю на облік як самозайняті особи у контролюючих органах.
Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають податкову декларацію за результатами 2016 року не пізніше 03.05.17 р. та зобов’язані самостійно не пізніше 28.07.17 р. сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій ними податковій декларації.
Іноземці та особи без громадянства, які стали на облік у контролюючих органах як самозайняті особи, є резидентами і у річній податковій декларації поряд з доходами від провадження незалежної професійної діяльності мають зазначати інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Lica-osushhestvlyayushhie-nezavisimuyu-profdeyatelnost-podayut-deklaraciyu-za-2016-god-ne-pozdnee-3-maya-2017-goda.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!