Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Хто в першу чергу потрапить до плану-графіка проведення перевірок?

June 8, 2015

ДФС повідомляє, що до плану-графіка в першу чергу включаються платники податків, які за результатами господарської діяльності мають найбільші ризики несплати до бюджету податків та зборів, обов`язкових платежів.
Тому платник податків не включається до плану-графіка проведення документальних планових перевірок лише при наявності ризику "рівень сплати податку на прибуток нижчий за рівень сплати податку по відповідній галузі", хоча він може бути причиною для більш детального аналізу діяльності підприємства.
Періодичність проведення документальних планових перевірок платників податків визначається залежно від ступеня ризику в діяльності таких платників податків, який поділяється на високий, середній та незначний. Платники податків з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на 3 календарних роки, середнім - не частіше ніж раз на 2 календарних роки, високим - не частіше 1 разу на календарний рік.
Платники податків - юрособи, для яких застосовується ставка 0 % податку на прибуток (п. 154.6 ПК), та у яких сума сплаченого до бюджету ПДВ становить не менше 5 % від задекларованого доходу за звітний податковий період, а також самозайняті особи, сума сплачених податків яких становить не менше 5 % від задекларованого доходу за звітний податковий період, включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на 3 календарних роки. Зазначена норма не поширюється на таких платників податків у разі порушення ними ст. 45, 49, 50, 51, 57 ПК.

Лист ДФС від 07.05.15 р. № 9751/6/99-99-22-03-02-15.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!