Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Хто підпадає під дію закону про люстрацію

September 18, 2014

За підрахунками Уряду, під дію закону про люстрацію потрапляють 1 мільйон чиновників, держслужбовців, працівників правоохоронних органів, «в тому числі й весь склад Кабміну, МВС, СБУ, Генпрокуратура».
На виконання закону Арсеній Яценюк доручив Міністру терміново створити комісію для перевірки чинних членів Кабміну, заступників Міністрів та всіх керівників органів центральної виконавчої влади, які призначаються Кабміном, на предмет відповідності закону України про люстрацію.
Глава Уряду також доручив Міністерству юстиції України відповідно до закону невідкладно сформувати єдиний держреєстр осіб, по відношенню до яких застосовано люстрацію, а також створити громадянську раду з питань люстрації при Міністерстві юстиції: «По мірі наповнення єдиного держреєстру осіб, які підпали під люстрацію, - проводити публічні засідання громадської ради і інформувати громадян України про те, як очищується українська влада, українська міліція, українські суди, українська правоохоронна система».
Керівникам центральних органів виконавчої влади і персонально Міністрам доручено відповідно до закону створити комісії з люстрації в кожному міністерстві.

За матеріалами офіційного веб-порталу Урядовий портал.

Новини за темою:
Прийнято Закон про люстрацію влади.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!