Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Хто платить податок на нерухомість, якщо житло у спільній сумісній власності?

May 6, 2014

Згідно з нормами ПК, якщо об`єкт житлової нерухомості перебуває в спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений у натурі, платником податку є одна з таких осіб - власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом.
Така згода надається добровільно, має бути оформлена у письмовій формі і подана до контролюючого органу за місцем податкової адреси (місцем реєстрації). Вказана згода надається під час проведення звірки з платниками податків кількості об’єктів житлової нерухомості та розмірів житлової площі таких об’єктів або у будь-який інший час, що передує нарахуванню податку, тобто не пізніше 1 липня, що настає за базовим податковим періодом.     
Таким чином, співвласники житлової нерухомості, яка перебуває в їх спільній сумісній власності, але не поділена в натурі, можуть повідомити орган доходів і зборів про визначеного за їх згодою платника податку на нерухомість, звернувшись із письмовою заявою за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника житлової нерухомості.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів в м.Києві.


Новини за темою:

Змінено базу оподаткування податком на нерухоме майно: роз’яснює Міндоходів

«Робота» і «дім» збігаються: чи платити податок на нерухомість?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!