Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коригування податкового кредиту у разі повернення товару нерезиденту

November 21, 2016

ДФС в листі розглянула питання від 27.10.2016 р. № 23233/6/99-99-15-03-02-15 щодо необхідності коригування податкового кредиту в разі повернення нерезиденту раніше ввезеного і неоплаченого товару.
Якщо раніше імпортований в Україну товар повертається продавцю-нерезиденту у митному режимі експорту або реекспорту, якщо товари поміщені у митний режим реекспорту згідно п. 5 част. 1 ст. 86 МКУ), така операція оподатковується ПДВ за нульовою ставкою, а податкове зобов'язання не нараховується.
Якщо раніше імпортований в Україну товар повертається продавцю-нерезиденту у митному режимі реекспорту за винятком операцій з вивезення, перелічених у п. 5 част. 1 ст. 86 МКУ, він звільняється від оподаткування ПДВ.
Податковий кредит, сформований при ввезенні товарів, які в подальшому вивезені у митному режимі реекспорту із застосуванням звільнення від оподаткування, підлягає коригуванню у податковому періоді, на який припадає таке вивезення, шляхом нарахування податкових зобов'язань за правилами, встановленими п. 198.5 ПКУ.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Koriguvannya-podatkovogo-kreditu-u-razi-povernennya-tovaru-nerezidentu

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!