Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Контроль правильності визначення митної вартості: коли і що співставляється?

May 20, 2013

Митний орган з метою здійснення контролю правильності визначення митної вартості товарів має право застосовувати різні форми контролю, передбачені МКУ
При цьому, може застосовуватися така форма контролю, як контроль співставлення – співставлення даних про вартість товарів, які заявляє декларант, з даними про вартість таких товарів, які містяться в інших електронних документах, наявних у митного органу на момент здійснення оформлення оцінюваних товарів. До таких документів належать електронні копії митних декларацій та інші документи, що надходять з митних та правоохоронних органів суміжних держав; уніфіковані електронні дозвільні документи, що надходять з інших державних органів, та інші електронні документи, пов`язані з перевіркою достовірності даних. 
Таке співставлення здійснюється тільки з метою перевірки достовірності наданих декларантом відомостей щодо вартості товарів. Рішення щодо коригування заявленої декларантом митної вартості приймаються митними органами виключно за наявності підстав, передбачених МКУ.

Лист Департаменту митної справи Міндоходів від 07.05.13 р. № 99-24/1-02-04/796.



Новини за темою:

Електронна митна декларація: застосування на практиці

У Міндоходів з’явився свій офіційний сайт

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!