Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Компенсаційні виплати за мобілізованих у формі № 1ДФ та коригування ЄСВ

July 11, 2017

При поверненні підприємству коштів з держбюджету в межах компенсації середнього заробітку працівників, покликаних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, податковий агент має право здійснити перерахунок відповідних сум згідно з Порядком, затвердженим наказом Мінфіну від 13.01.15 р. № 4 (далі – Порядок № 4), та відобразити їх у податковому розрахунку в кварталі отримання цих коштів.
Згідно із Довідником ознак доходів (додаток до Порядку № 40) доходи у вигляді середньої зарплати, нарахованої і виплаченої роботодавцем працівникам, вказуються в податковому розрахунку форми № 1ДФ за ознакою доходу «101». Компенсаційні виплати, які виплачуються роботодавцем зазначеним працівникам за рахунок коштів держбюджету в межах середнього заробітку, відображаються за ознакою «128».
При цьому необхідно сторнувати в кварталі отримання грошових коштів за ознакою «101» суми нарахованої (виплаченої) середньої зарплати і суми утриманого податку, які були відображені в формі № 1ДФ за відповідний квартал 2014 року та відзначити їх в формі № 1ДФ за звітний податковий період зі знаком «–».
Разом з тим за ознакою «128» у формі № 1ДФ відображаються суми нарахованого (виплаченого) доходу у вигляді компенсаційних виплат без нарахування та утримання ПДФО.
Крім того, в розд. II форми № 1ДФ загальна сума утриманого військового збору вказується з урахуванням сум, що підлягають поверненню.
Крім того, роботодавець має право здійснити коригування ЄСВ на суми середнього заробітку працівника, покликаного на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.
При цьому оскільки ч. 7 ст. 7 Закону від 08.07.10 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» до 01.01.16 р. передбачено звільнення від нарахування та утримання ЄСВ з виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівників, покликаних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, то роботодавець має право здійснити коригування єдиного внеску таким працівникам за відповідний період до 01.01.16 р., застосовуючи ставки ЄСВ, що діяли на момент нарахування середнього заробітку.

Лист ДФС від 21.06.17 р. № 748/6/99-99-13-02-03-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!