Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Комітет ВР дав добро на повернення спецрежиму оподаткування для аграріїв

March 17, 2016

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики розглянув законопроект 3851-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, у тому числі сільгосптоваровиробників», який передбачає повернення спецрежиму ПДВ до 2018 року зі 100 % відшкодуванням коштів сільгоспвиробникам.
Законопроект 3851-1 є консолідованим баченням аграріїв податкової реформи. Він передбачає: запровадження єдиного публічного реєстру заяв на бюджетне відшкодування; запровадження обов'язку відшкодування ПДВ виключно в порядку черговості надходження заяв; відновлення до 1 січня 2018 року дії спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість.
Також він передбачає: незастосування до суб'єктів спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість фінансових санкцій за допущені в період з 1 січня 2016 року до набрання чинності цим Законом помилок в податкових деклараціях, в яких відображаються результати діяльності в рамках спеціального режиму оподаткування; заборону скасування контролюючим органом сум податкового кредиту за формальними ознаками.
Нагадаємо, останні два дні аграрії пікетують урядові будівлі з вимогою прискорити розгляд законопроекту. Зволікання з внесенням цього документа на розгляд парламенту залишить Україну без молока і м'яса власного виробництва та спровокує зростання цін на основні продукти харчування на 40-60 %.
Учасники мітингу наголошують, що від стабільності роботи вітчизняних виробників залежить, перш за все, продовольча безпека і можливість населення, яке вже за останні кілька років збідніло втричі, купувати продукти харчування.
За словами аграріїв, за останні 10 років стабільного зростання АПК вдалося модернізувати агрогосподарства приблизно на 40 %, проте без спецрежиму ПДВ проводити подальшу модернізацію немає можливості, і буквально за кілька років сільське господарство «відкине» в розвитку на десятиліття назад.
Аграрії переконані, що ресурсів для збалансування бюджету в Україні достатньо, і перш за все потрібно усунути корупційні схеми, а не вбивати галузь, яка годує країну.

Джерело: http://uteka.ua/ua/publication/Komitet-VR-odobril-vozvrashhenie-specrezhima-nalogooblozheniya-dlya-agrariev.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!