Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відрядження в зоні АТО: зарплата підвищується на 50 %

September 18, 2015

Працівникам установ, закладів та організацій, що фінансуються з бюджету, які беруть участь у забезпеченні проведення АТО безпосередньо в районах її проведення, заробітна плата за фактичний час перебування в таких районах підвищується на 50 % (за наявності підтвердних документів).
Працівники (невійськовослужбовці), які прибувають до районів проведення АТО для виконання своїх функцій із забезпечення її проведення, вважаються такими, що знаходяться у службовому відрядженні.
Працівникам, які направлені у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку.
Слід зазначити, що КМУ постановою від 22.07.15 р. № 522 рекомендував керівникам суб'єктів господарювання (небюджетної сфери) передбачати в колективних договорах норму щодо виплати їх працівникам підвищеного розміру заробітної плати за участь у забезпеченні проведення АТО безпосередньо в районах її проведення.
Нарахування працівнику підвищеної заробітної плати здійснюється після його повернення з відрядження із зони АТО з підтвердними документами про фактичний час перебування в цій зоні.
Підтвердженням про фактичний час перебування працівника в районі проведення АТО має бути відмітка в посвідченні про відрядження про прибуття (вибуття) працівника в пункт (із пункту) призначення, підписана (завірена) відповідальною особою. Водночас це може бути і інший підтвердний документ (список, довідка), форма якої затверджується відповідним уповноваженим органом.
Сума зазначеного підвищення заробітної плати є додатковою заробітною платою і як гарантована державою складова зарплати включається при обчисленні середньої заробітної плати, а також враховується при обчисленні максимального розміру місячної заробітної плати (грошового забезпечення) керівних працівників органів держвлади.
При обчисленні годинної, денної ставки для оплати роботи у святковий, неробочий день зазначене підвищення заробітної плати не включається.

Лист Мінсоцполітики від 17.08.15 р. № 12443/0/14-15/13.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!