Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли виникає обов’язок реєстрації платником ПДВ

June 8, 2017

Якщо лікарня здійснює операції з постачання товарів/послуг (у т. ч. послуг з оренди майна) на митній території України, що підлягають обкладанню ПДВ згідно з розд. V Податкового кодексу (далі – ПК), загальний обсяг яких протягом останніх 12 календарних місяців перевищує 1 млн грн., то така лікарня згідно з вимогами ПК повинна подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням Заяву і відповідно зареєструватись як платник ПДВ в обов’язковому порядку.
При цьому ДФС звертає увагу, що будь-яка особа, яка підлягає обов'язковій реєстрації як платник ПДВ у випадках та в порядку, передбачених ст. 183 ПК, але не подала до контролюючого органу Заяву, несе відповідальність за ненарахування або несплату ПДВ на рівні зареєстрованого платника ПДВ без права нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування податку (п. 183.10 ПК).
Зокрема, обов'язок нарахування та сплати податкових зобов'язань із ПДВ у такої особи виникає із дня, що настає за граничним днем, який установлений для подання Заяви, тобто з 11-го числа календарного місяця, що настає за місяцем, у якому вперше досягнуто обсяг оподатковуваних операцій із постачання товарів/послуг понад 1 млн грн.

Лист ДФС від 26.05.17 р. № 379/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!