Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли українці отримають мінімальну зарплату в 5 тис грн

June 9, 2016

Щоб мінімальна заробітна плата становила близько 5 тис. грн, Державної фіскальної службі України необхідно забезпечити збільшення надходжень до бюджету мінімум на 30% за рахунок реального зростання ВВП, а не номінального, інфляційного або девальваційного.
Теоретично, це можливо, адже понад 40% економіки знаходиться в тіні, і вивід їх в прозору і легальну сферу належить якраз до повноважень фіскалів і митників.
При цьому, не потрібно забувати, що підвищення мінімальної заробітної плати повинно торкнутися підприємств всіх форм власності в цілому по країні. Зрозуміло, що підприємства приватного сектора зможуть збільшити мінімалку насамперед за рахунок зростання виробництва, валового доходу, отриманого прибутку. Оскільки внутрішній попит низький, а продукція на зовнішніх ринках не витримує конкуренції, потрібно шукати способи зростання частини експорту та заміщення імпортних товарів вітчизняними. Для цього ж потрібні інвестиції в модернізацію для налагодження нових ліній виробництва.
Те, що внутрішнє виробництво дуже потребує актуалізації, підтверджує статистика зовнішньої торгівлі: так, дефіцит за підсумками січня-квітня 2016 року склав $ 1,706 млрд ,, що на 28,9% перевищує дефіцит за аналогічний період минулого року. Експорт товарів в січні-квітні 2016 року склав $ 9,915 млрд, скоротившись на 15%; імпорт скоротився на 10,5% - до $ 11,621 млрд.
Тому перше, над чим повинна працювати нинішня влада, це запускати реформи, спрямовані на зростання реального ВВП. Тільки стимулювання попиту на внутрішньому ринку і відновлення економіки дозволять якісно переглянути споживчий кошик і мінімальні соціальні стандарти. У разі ж емісії, після незначної ейфорії українці побачать девальвування курс, черговий "банкопаду" і новий виток кризи.

Джерело: .

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!