Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

КМУ схвалив зміни до Конвенції про оподаткування з Кіпром

July 12, 2016

КМУ прийняв розпорядження від 06.07.16 р № 476-р "Про Подання на ратіфікацію Верховною Радою України Протоколу про внесення змін до Конвенції между Уряди Україні и Уряду Республики Кіпр про унікнення Подвійного оподаткування та Запобігання податковим ухиленню Стосовно податків на доходи".
Так, вирішено подати на ратифікацію Верховною Радою Протокол про внесення змін до Конвенції з Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи, укладений 11 грудня 2015 р. Києві.
Положеннями Протоколу, приведені у відповідність з Модельної Конвенції ОЕСР, передбачено наступне:
- оподаткування дивідендів за ставкою 5% - якщо фактичним власником дивідендів є компанія (яка не є товариством), по володіє безпосередньо принаймні 20% капіталу компанії, що сплачує дивіденди і інвестувала в придбання акцій або інших прав компанії еквіваленті не менше 100 000 євро і 10% - у всіх інших випадках;
- збільшено розмір ставки оподаткування відсотків - з 2% до 5%;
- внесено зміни щодо оподаткування доходів від відчуження часток у компаніях, питома вага вартості нерухомого майна яких становить понад 50% вартості всього майна (активів) таких компаній (в чинній конвенції відповідні доходи звільняються від оподаткування в Україні).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/KMU-odobril-izmeneniya-v-Konvenciyu-o-nalogooblozhenii-s-Kiprom

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!