Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Який код категорії застрахованої особи зазначати на працівників органів місцевого самоврядування

February 27, 2017

ПФУ у листі від 13.12.16 р. № 40760/05-10 нагадала,що відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.15 р. № 435 (далі — Порядок), таблиця 6 додатка 4 призначена для формування страхувальниками, у тому числі тими, які нараховують та сплачують єдиний внесок за осіб із числа військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової та альтернативної служби), осіб рядового і начальницького складу, у розрізі кожної застрахованої особи, відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) у звітному місяці. Такі відомості формуються з урахуванням кодів категорій застрахованих осіб, визначених у додатку 2 Порядку.
До категорії 25 належать наймані працівники, які працюють на посадах, робота на яких зараховується до стажу, що дає право на одержання пенсії відповідно до законів України «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про статус народного депутата України», «Про Національний банк України», «Про службу в органах місцевого самоврядування», Митного кодексу України, Положення про помічника-консультанта народного депутата України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 13.10.95 р. № 379/95-ВР.
Враховуючи зазначене, для відображення в таблиці 6 додатка 4 працівників органів місцевого самоврядування, робота яких зараховується до стажу, що дає право на одержання пенсії відповідно до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», необхідно застосовувати код категорії застрахованої особи 25.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kakoj-kod-kategorii-zastraxovannogo-lica-ukazyvat-na-rabotnikov-organov-mestnogo-samoupravleniya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!