Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Якими будуть зарплати, пенсії і курс гривні в 2017-м: проект держбюджету

August 22, 2016

Міністерство фінансів розробило основні напрямки річний бюджетної політики: долар подорожчає, зарплати і пенсії зростуть, а рівень безробіття буде на рівні 8,1%
В Україні головний фінансовий документ – бюджет країни на рік – традиційно приймуть "під ялинку". Ще в минулому місяці на сайті Верховної Ради з'явився проект постанови (резолюція) про основні напрямки бюджетної політики. Цей документ стане дорожньою картою при розробці держбюджету.

ВВП виросте, держборг скоротиться, а долар подорожчає

У цьому році розмір граничного державного боргу становить 1 501 005 мільйонів гривень – 66,4% від ВВП і розмір гарантованого державою боргу становить 444 008 мільйонів гривень – 19,6% від ВВП (у сумі 86% від ВВП). У бюджеті на наступний рік розмір граничного боргу планують скоротити на 0,6% – до 66% від ВВП.
При цьому дефіцит бюджету, згідно з проектом, може скоротитися з 3,7 по 3% від ВВП. "Діра" в держбюджеті, як уточнюють у Міністерстві фінансів, покривається за рахунок приватизації або нового боргу. А це, в свою чергу, збільшує боргове навантаження на країну. Для погашення кредитів уряду доводиться витрачати валюту, що призводить до девальвації гривні.
Восени йдуть великі виплати за зовнішніми боргами. Повинні повертати гроші МФВ та іншим організаціям + імпорт газу, ми побачимо, що доведеться витратити тільки цієї осені від 3 до 5 мільярдів доларів", – говорить експерт про причини майбутню девальвацію гривні восени цього року.
Так, обмінний курс національної валюти відносно долара в 2017 році досягне позначки 27,2 гривні (на цей момент 24,8 гривні за курсом Нацбанку).
Незважаючи на це, в уряді в 2017-м прогнозують зростання реального ВВП на 3% (в цьому році – на 2%). При цьому МВФ прогнозують зростання світової економіки на 3,4% – Україна відстане як мінімум ще на 0,4%. Олег Устенко впевнений: для того, щоб наздогнати рівень життя західних сусідів, українська економіка повинна зростати швидше, ніж світова.

Докладніше дивись за посиланням: http://ukr.segodnya.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kakimi-budut-zarplaty-pensii-i-kurs-grivny-v-2017-g-proekt-gosbyudzheta

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!