Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Які ціни на б/у авто принесе зниження акцизів

July 6, 2016

Президент України Петро Порошенко нарешті таки підписав закон про зниження акцизів на старі автомобілі. Вступити в силу цей закон повинен з 1 серпня. Вартість акцизного збору з б/у іномарок буде знижена в 7-20 разів в залежності від об'єму двигуна.

Кому дістануться дешеві іномарки з Європи
Старі автомобілі з Європи для українців однозначно стануть дешевшими. Сума, яку вдасться заощадити, буде залежати від вартості самого авто, року випуску та ін., але для моделі середнього класу «дисконт» складе в середньому 2 тис. євро.
Водієві, який хоче оновити машину, пригнавши собі «дешеву іномарку з Європи», потрібно мати на руках не менше 8-12 тис. євро без урахування розмитнення (а це, крім зниженого акцизу, ще й 10% ввізного мита і ПДВ). Адже в'їзними в Україні з 1 січня цього року є автомобілі стандарту не нижче Євро-5 (в кращому випадку, від 2010 р. випуску і молодше).
П'ятирічні машини в Європі коштують недешево. Тим більше, що ті ж німці, зрозумівши, який ринок перед ними відкривається в Україні, можуть ще й підняти ціни. Новий акцизний закон вигідний, в першу чергу, заможним українцям.
Втім, навіть за умови, що купувати іномарку в тій же Німеччині доведеться не дуже дешево, угода все одно виглядає більш ніж вигідною. Адже більшість пропонованих на німецьких майданчиках авто - в хорошій комплектації, з «чесною» сервісною книжкою, тобто, водій може не турбується, що йому підсунуть кота в мішку.
Авто, завезені в Україну по новому акцизному закону, масово з'являться вже у вересні.
Не виключено, що будуть організовуватися свого роду оглядові майданчики на кордоні з Польщею, де українці зможуть вибрати авто і оформити його відразу на себе. Правда, в цьому випадку в ціні напевно з'явиться ще й «інтерес» перекупників.
До речі, армія приватних посередників також вже почала збиратися до Німеччини за автомобілями. Їхні послуги будуть коштувати потенційним покупцям близько 1 тис. євро.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://hyser.com.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kakie-ceny-na-bu-avto-prinesyot-snizhenie-akcizov.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!