Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як зареєструвати землю, сформовану в порядку відведення із зміною її цільового призначення

May 7, 2015

Ст. 20 ЗКУ передбачено, що зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення.
Зміна цільового призначення земельних ділянок державної або комунальної власності провадиться органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, які приймають рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу цих ділянок у власність або надання у користування.
Водночас, слід зазначити, що відповідно до п. 107 Порядку ведення Державного земельного кадастру (далі – Порядок), держреєстрація земельної ділянки здійснюється під час її формування за результатами складення документації із землеустрою після її погодження у встановленому порядку та до прийняття рішення про її затвердження органом державної влади або органом місцевого самоврядування шляхом відкриття Поземельної книги на таку земельну ділянку.
За результатами перевірки електронного документу, який подано для держреєстрації земельної ділянки, державний кадастровий реєстратор відкриває Поземельну книгу та вносить відомості до неї (крім відомостей про затвердження документації із землеустрою, на підставі якої здійснена держреєстрація земельної ділянки, а також про власників, користувачів земельної ділянки).
До відомостей про земельну ділянку в розділі 1 Поземельної книги вносяться дані щодо виду цільового призначення, який встановлено на момент початку розробки проекту відведення земельної ділянки.
У витязі з Державного земельного кадастру (далі – ДЗК), який видається для підтвердження внесення відповідних відомостей до ДЗК, зазначається також вид цільового призначення земельної ділянки, який встановлено на момент початку розробки проекту відведення земельної ділянки.
Слід наголосити, що зміна цільового призначення відбувається саме з моменту прийняття рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу цих ділянок у власність або надання у користування.
Для внесення до відомостей про земельну ділянку змін щодо цільового призначення земельної ділянки державному кадастровому реєстраторові подаються:
1) заява;
2) оригінал документації із землеустрою, яка є підставою для внесення таких змін (крім випадків зміни виду використання земельної ділянки в межах земель певної категорії);
3) електронний документ (крім випадків внесення відомостей про зміну виду використання);
4) документ, що підтверджує оплату послуг з внесення до Поземельної книги змін до відомостей про земельну ділянку.
За результатами перевірки відповідності документів вимогам, зазначеним у п. 69 Порядку, та перевірки електронного документа відповідно до п. 74 Порядку, державний кадастровий реєстратор виготовляє витяг з ДЗК для підтвердження внесення відповідних змін до відомостей ДЗК.

За матеріалами офіційного веб-сайту Держгеокадастру.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!