Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як заповнити Додаток 1 до податкової накладної?

June 1, 2016

ГУ ДФС у Житомирській області запитали, який порядок заповнення Додатка 1 до податкової накладної у разі часткового постачання товарів/послуг (отримання попередньої (авансовою) плати за товари/послуги), які не містять відособленої вартості.
Додаток 1 до податкової накладної заповнюється у разі здійснення часткового постачання товарів/послуг, якщо доля товару не має відособленої вартості і містить перелік (номенклатуру) частково поставлених товарів.
Наприклад, у разі постачання окремих вузлів складного устаткування, що має єдину ціну, Додаток 1 заповнюється таким чином :

  • в графу 2 записуються найменування окремих поставлених вузлів складного устаткування;
  • в графі 9 вказується одиниця виміру (шт).;
  • в графі 10 - кількість кожного найменування окремих вузлів складного устаткування;
  • в графах 11 - 12 відображаються аналогічні дані після невідвантажених частин окремих вузлів складного устаткування. При остаточному постачанні частин цього устаткування графи 11 - 12 не заповнюються;
  • в графах 4 - 8 вказуються дані про повне постачання устаткування.

У разі отримання передоплати за товари/послуги, частина яких не має окремої вартості, додаток 1 до податкової накладної не заповнюється, а виписується тільки податкова накладна на частину отриманої передоплати, яка і враховується в податкових зобов'язаннях.
Наприклад, у разі отримання передоплати за вказане устаткування платником податків заповнюється податкова накладна, в графі 6 якій вказується кількість устаткування, пропорційна сумі отриманої передоплати (дробове число). Така кількість розраховується як відношення суми отриманої передоплати до загальної вартості устаткування.
У випадку якщо після отримання попередньої плати за товари/послуги, частина яких не має окремої вартості, відбувається часткове постачання таких товарів, податкова накладна виписується на різницю між повною вартістю товарів/послуг і отриманою передоплатою, а додаток 1 заповнюється виходячи з переліку  (номенклатури) частково поставлених товарів/послуг.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-zapolnit-Prilozhenie-1-k-nalogovoj-nakladnoj.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!