Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як повернути помилково перераховано кошти на інший спецрахунок?

November 28, 2016

Як повернути кошти, які були помилково перераховані "спецрежимником" на додатковий ПДВ-рахунок, який не відповідає його виду діяльності (наприклад, на рахунок 3755 замість 3754 або 3753)

Якщо на електронні рахунки ПДВ помилково перераховані кошти, які не відповідають зазначеному виду операцій, то відповідно відбувається недостовірне зарахування таких коштів як до бюджету, так і на спеціальний рахунок суб’єкта спеціального режиму оподаткування.
При цьому переплата, яка виникає у разі надмірного зарахування коштів до бюджету може бути повернена з урахуванням положень абзацу п’ятого п. 200-1.4 ПКУ та другого речення п. 43.4 ПКУ.
У разі надмірного перерахування коштів на спеціальний рахунок, зазначені кошти поверненню платнику податку не підлягають, а враховуються таким платником в рахунок майбутніх нарахувань та можуть бути використані ним для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку - для інших виробничих цілей.

(підкатегорії 101.21 "ЗІР")

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-vernut-oshibochno-perechislennye-denezhnye-sredstva-na-drugoj-specschet

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!