Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як розраховувати збережену зарплату мобілізованим працівником?

December 19, 2016

  Розрахунок середнього заробітку працівникові, призваному за мобілізацією, здійснюється виходячи з виплат за останні два календарних місяці роботи, що передують події, з якою пов'язана відповідна виплата, шляхом множення середньоденної заробітної плати на число робочих днів, які мають бути оплачені за середнім заробітком.
         Підприємства мають право самостійно встановлювати режими роботи, керуючись положеннями законодавства.
У зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці в разі продовження роботи за тією самою спеціальністю, кваліфікацією чи посадою.
         Про зміну істотних умов праці (систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад тощо) працівник має бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.
         У разі запровадження неповного робочого часу через певний період після початку служби за контрактом працівника, і його про зміну режиму праці не було повідомлено, то середня заробітна плата йому зберігається за робочі дні згідно з графіком роботи підприємства (підрозділу), який був на момент початку служби.
         Якщо працівника було повідомлено про зміну графіка роботи підприємства до моменту служби за контрактом, то середній заробіток зберігається за дні роботи, згідно з новим графіком роботи підприємства.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-rasschityvat-soxranennuyu-zarplatu-mobilizovannym-rabotnikom

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!