Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як розраховуються граничні оптово-відпускні ціни на ліки

March 28, 2017

Змінено Порядок розрахунку граничних оптово-відпускних цін на ліки на основі референтних цін.
Зокрема, уточнено, що дія цього Порядку поширюється на зареєстровані в Україні готові лікарські засоби для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу та бронхіальної астми, які закуповуються та/або вартість яких відшкодовується, що включені до Переліку міжнародних непатентованих назв лікарських засобів.
Референтні ціни на лікарські засоби визначаються на основі даних про зареєстровані ціни, отриманих з офіційних джерел уповноважених державних органів референтних країн, а саме як медіана зареєстрованих цін для кожної лікарської форми в перерахунку на визначену добову дозу (DDD) згідно з рекомендаціями ВООЗ.
Також, Порядок доповнено нормою, якою визначено, що оновлення реєстру граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби здійснюється двічі на рік станом на 1 січня та 1 липня поточного року. Перерахунок граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби здійснюється також у разі зміни офіційного курсу гривні до долара США, установленого Нацбанком, більше ніж на 5 % за місяць або на 10 % за квартал.

Наказ МОЗ від 21.03.17 р. № 299 набув чинності з 25.03.17 р. («Урядовий кур’єр» від 25.03.17 р. № 57).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!