Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як проходити митні процедури в спрощеному порядку і швидше?

April 22, 2016

В кінці березня 2016 року відбулася презентація проекту змін до діючого Митного кодексу України авторства Державної фіскальної служби. Текст законопроекту доступний для публічного доступу на офіційному сайті Мінфіну.
Проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо уповноваженого економічного оператора та спрощення митних формальностей» покликаний врегулювати питання взаємодії митних органів і уповноважених економічних операторів - нового для України митно-правового інституту, який вже досить довго функціонує в країнах ЄС.
Проект можна розглядати як один з етапів адаптації митного законодавства України до загальноприйнятих норм аналогічної сфери ЄС та реалізації положень Договору про асоціацію (ст. 84), оскільки положення чинного Митного кодексу не в повній мірі відповідають нормам ЄС. У перспективі, в разі повної відповідності статусу УЕО в Україні та країнах ЄС компанії зможуть спростити собі митні процедури не тільки з українського боку, а й з боку країн Європи. При цьому після завершення всієї законодавчої процедури Україна зможе визнавати і аналогічні компанії-оператори з інших країн.
Якщо говорити просто, уповноважений економічний оператор - це суб'єкт митних відносин, який користується більш високим ступенем довіри митних органів. Це дозволяє компанії проходити митні процедури в спрощеному порядку, що значно прискорює, наприклад, процес доставки товарів. Подібний статус дає компаніям, для яких час проходження митниці важливий, перевагу перед конкурентами. Щоб компанія стала уповноваженим економічним оператором, проект встановлює основний механізм і критерії, яким така компанія-претендент повинна відповідати.
Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://sud.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-proxodit-tamozhennye-procedury-v-uproshhennom-poryadke-i-bystree.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!