Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як правильно оплачувати комунальні послуги?

July 14, 2016

Багатьом українцям хоч раз в житті доводилося стикатися з ситуацією, коли в платіжці за комунальні послуги виникав незрозумілий борг. Доводилося йти на «розборки» в ЖЕК або навіть на прийом до постачальника послуги, а там зазвичай з'ясовувалося, що стався якийсь збій в системі, або гроші в зв'язку з тривалою банківською операцією не встигли надійти вчасно.
Відтепер таких проблем бути не повинно. У всякому разі, не в столиці і не з таким постачальником, як ВАТ «АК «Київводоканал».
Так, учасники прес-брифінгу «Киян переведуть на новий режим оплати комуналки» розповіли про новий порядок нарахування за послуги, що надаються ВАТ «АК «Київводоканал», а також провели інструктаж по оплаті комунальних послуг за новим видом бланків, які будуть називатися «повідомленнями».
В ході заходу було також відзначено, що кияни, які в цьому місяці отримали платіжки з некоректними даними (повідомлення про такі випадки надходили постачальнику послуги), повинні платити за реально спожиту ними холодну воду відповідно до показань своїх лічильників. Якщо така неприємність трапилася з сумлінним платником, який регулярно сплачував за надані йому послуги згідно з показаннями повіреного і опломбованого квартирного лічильника, і незважаючи на це, отримав квитанцію з внесеними показниками, що не відповідають фактичним споживанням, то при оплаті послуги він повинен вказати суму, яка дорівнює обсягом спожитої холодної води відповідно до приладами обліку, а в період з 20-го числа поточного до 1-го наступного місяця - надати показники лічильника по телефону або на сайт «Київводоканалу». Тоді в наступному місяці прийде квитанція зі скоригованими даними, а перерахунок буде здійснено після приходу контролера для звірки показників.
Крім цього, співробітники «Київводоканалу» роз'яснили, як діяти, якщо споживач не користується гарячою водою і використовує для підігріву холодної води автономний бойлер, але отримав квитанцію з внесеними показниками відведення гарячої води. В такому випадку заплатити потрібно тільки за холодну воду з водовідведенням та надати «Київводоканалу» і «Київенерго» інформацію про відмову від послуги гарячого водопостачання. Відзначимо, що виробником гарячої води є «Київенерго», а «Київводоканал» стягує плату тільки за її відведення.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://sud.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-pravilno-oplachivat-kommunalnye-uslugi

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!