Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як постраждалим учасникам АТО отримати санаторно-курортну путівку?

April 20, 2015

Затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням.
Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчі органи міських рад (далі - органи соціального захисту населення) забезпечують осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів відповідно до цього Порядку згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок:
1) учасників бойових дій - щороку строком на 18 - 21 день;
2) інвалідів війни - позачергово щороку строком на 18 - 21 день;
3) інвалідів із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - відповідно до медичних рекомендацій, з них:
- I та II груп - до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;
- III групи - до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18 - 21 день.
Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а такі, що переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення АТО - за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення АТО.
Для взяття на облік особа чи її законний представник подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань АТО в районах її проведення.
Особа, яка перебуває на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням в органах соціального захисту населення, але в поточному році одержала безоплатну путівку, знімається з обліку.
Повторне взяття на облік здійснюється на підставі копії (дубліката) довідки для одержання путівки на санаторно-курортне лікування, що долучена до попередньої справи, якщо строк її дії не закінчився.
Компенсація за доплату, пов`язану з поліпшенням умов проживання в санаторії, та за продовження строку лікування не здійснюється.
Поділ путівки та передача її іншій особі забороняється.

Постанова КМУ від 31.03.15 р. № 200 набуде чинності з дня офіційного опублікування. [d2322]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!